Moğol Bifteği
Selin Hıdır
192 Tarif       0 Takipçi
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Lezzet ve hızın buluştuğu Moğol Bifteği! İnce dilim biftekler, özel sosla buluşuyor. Moğol bifteği, genellikle ince dilimlenmiş biftek parçalarının hızlıca pişirilip bir sosla servis edildiği bir yemek tarzını ifade eder. Bu tarifte biftek dilimleri genellikle mısır nişastasıyla kaplanır ve ardından kısa süreli yüksek ateşte sote edilir. Bu süreç bifteğin dışının kızarmasına ve içinin hâlâ yumuşak kalmasına olanak tanır. İşte bu lezzetli Moğol bifteği tarifi için mutfağa geçelim!

Yeşil Biberli Biftek tarifi için göz atabilirsiniz.

Bir porsiyon Moğol bifteği kaç kaloridir?

Bir porsiyon Moğol bifteği 342 kaloridir.

Moğol Bifteği Tarifi İçin

Malzemeler

Moğol Bifteği

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Biftekleri ince dilimlere kesin. Ardından mısır nişastasıyla iyice karıştırın, fazla nişastayı silkeleyip bir kenara alın.
  2. Geniş bir tavada orta ateşte 2 çay kaşığı sıvı yağı ısıtın. Kıyılmış zencefili ve sarımsağı ekleyin, yaklaşık bir dakika kokusu çıkana kadar soteleyin.
  3. Tavaya soya sosu, su ve esmer şekeri ilave edin ve kaynatmaya başlayın. 3-5 dakika kadar kaynattıktan sonra hafifçe koyulaşana kadar bekleyin. Ardından bu karışımı küçük bir kaba alıp bir kenara koyun.
  4. Başka bir tavada orta-yüksek ateşte 1 yemek kaşığı yağı ısıtın. Biftek dilimlerini yaklaşık 2 dakika pişirin. Tamamen pişmelerine gerek yok, hafifçe kızarsın yeter.
  5. Pişirdiğiniz tüm biftekleri ve hazırladığınız sosu tavaya koyun güzelce harmanlayın, sos kaynayıp biftekler ile özleşene kadar bekletin.
  6. Ocaktan alıp ince kıyılmış yeşil soğanları ekleyin.
  7. Moğol bifteği servise hazır. Afiyet olsun.
  Servis Önerisi
  • Buharda pişirilmiş brokoli veya kırmızı dolmalık biber dilimleri ile servis edebilirsiniz.
  • Moğol Bifteği'nin yanında beyaz pirinç veya Çin usulü fried rice (kızarmış pilav) servis edebilirsiniz.
  • Servis sırasında üzerine hafifçe susam tohumları serpebilir veya susam yağı gezdirebilirsiniz.
  • Ekstra soya sosu veya acılı bir sosla servis ederek yemeğin tadını daha da zenginleştirebilirsiniz.
  Püf Noktası
  • Eşit şekilde kızarmasını sağlamak için sığır etlerini küçük porsiyonlar halinde pişirin.
  • Sığır etinin daha yumuşak olması için damarlara doğru dilimleyin.
  • Biftek dilimlerini mısır nişastası ile kaplamak, etin dışının kızarmasını sağlar ve sosun daha iyi yapışmasını sağlar. Fazla nişastayı sallayarak veya silkeleyerek üzerinden temizleyin.

Tarif Kategorileri

Kırmızı Et Yemekleri Farklı Et Yemekleri Et Tarifleri

Benzer Tarifler

Ciğer şarmula
Güveç kapama
Burdur Şişi
Air Fryer'da kuzu pirzola
Kıyma döner
Beş kardeş yahnisi