Maraş Tava
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 1 saat
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Adından anlaşılacağı Kahramanmaraş yöresine özgü bir yemek olan Maraş tavanın yapımında, patlıcan, biber, domates, soğan ve kuzu eti kullanılır. İsteğe göre dana etinin yumuşak bölümleri de tarifte kullanılabilir. Sebzelerin vitaminli yapısı, etin yüksek proteini ile Maraş tava sizin de favoriniz olacak. Maraş tava nasıl yapılır diye merak edenler için, tarif detaylarına geçebiliriz.

Alternatif olarak Ankara tava, Edirne usulü ciğer tava ve midye tava tarifini deneyebilirsiniz.

Maraş Tava Tarifi İçin

Malzemeler

Maraş Tava

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Öncelikle patlıcanları iri iri doğrayıp 15 dakika tuzlu suda bekletin.
  2. Bu esnada domateslerin kabuklarını soyun ve doğrayın. Patatesleri de büyük parçalar halinde doğrayın.
  3. Soğanı piyazlık kestikten sonra kapya biberi de doğrayın.
  4. Sudan çıkarttığınız patlıcanları kurutun ve fırın tepsisine alın. Üzerine domates, patates, biber ve soğanı ekleyin.
  5. Malzemeleri harmanladıktan sonra eti sebzelerin üzerine yerleştirin. Baharatları bu aşamada ekleyin.
  6. Sarımsakları ilave ettikten sonra suyu da yavaş yavaş gezdirin.
  7. Tepsidekileri hafifçe karıştırın ve kuyruk yağını tepsiye dağıtın.
  8. Önceden ısıttığınız 220 dereceli fırında yemeğinizi pişirin.
  9. 30 dakikanın sonunda et ve sebzeleri karıştırdıktan sonra tekrar fırına yerleştirin.
  10. Toplamda 1 saat pişme süresi vardır. Afiyet olsun.

1 Porsiyon Maraş Tava Kaç Kalori?

  1. Maraş tavanın bir porsiyonu, yaklaşık 245 kaloridir. Protein ve demir bakımından zengindir.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği

Benzer Tarifler

Ciğer şarmula
Güveç kapama
Burdur Şişi
Air Fryer'da kuzu pirzola
Kıyma döner
Beş kardeş yahnisi