Kuzu Etli Karnıyarık
Hazırlanma Süresi : 40 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Kuzu Etli Karnıyarık Tarifi İçin

Malzemeler

Kızartmak için

Üzeri için

Kuzu Etli Karnıyarık

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Patlıcanların uç kısımlarını kesip alacalı soyun. Acısını almak için tuzlu suda 10 dakika bekletin. Süzüp kağıt havlu ile kurulayın.
  2. Kuşbaşı etleri yıkayıp bir tencereye alın. Üzerini hafif geçecek şekilde su ekleyip pişirin. Soğanları piyazlık doğrayın.
  3. Sarımsakları soyup ince dilimleyin. Domateslerin kabuklarını soyup küp doğrayın. Biberlerin çekirdeklerini temizleyip ortadan ikiye kesin ve iri doğrayıp hazırlayın.
  4. Zeytinyağını bir tavada ısıtın. Doğradığınız soğanları ve tuzu ilave edip soteleyin. Soğanlar pembeleşmeye başladığında kuşbaşı eti ekleyip yumuşayıncaya kadar kavurun.
  5. Doğradığınız sarımsak, domates, sivri biber, tuz ve karabiberi ekleyin. Kısık ateşte 10 dakika pişirin.
  6. Ayçiçek yağını bir tavada ısıtın. Patlıcanları kızgın yağda arkalı önlü hafif kızartın. Kızaran patlıcanları kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını çektirin.
  7. Patlıcanları bir fırın kabına aralıklı olarak yerleştirin. Orta kısımlarını bıçakla hafif kesip açın ve etli harcı paylaştırın.
  8. Domates püresine 2 su bardağı sıcak su ekleyip karıştırın ve fırın kabının kenarından dökün. Üzerine yağlı kağıt kapatıp önceden ısıtılmış 200 derece fırında 25-30 dakika pişirin.
  9. Yağlı kağıdı alıp 10 dakika daha pişirin. Fırından alıp üzerlerine toz parmesan peyniri serperek sıcak servis yapın.

Dilerseniz, klasik karnıyarık tarifini de deneyebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Sebze Tarifleri Et Tarifleri Fırın Yemekleri Kızartma Tarifleri Öğle Yemeği

Benzer Tarifler

Harbiye kebabı
Ciğer şarmula
Güveç kapama
Burdur Şişi
Air Fryer'da kuzu pirzola
Kıyma döner