- Bir yemek kaşığı tereyağını tavada eritin. Çam fıstığı ekleyip hafif kavurun. Yemeklik doğradığınız soğanı ekleyip sotelemeye devam edin.
- Tavla zarı büyüklüğünde doğradığınız kuzu etini ekleyip karıştırın. Kuzu eti hafif pişinceye kadar soteleyin ve ocaktan alın. Tuz ve baharatı ilave edin.
- Ayvaların kabuklarını soyup ikiye kesin. Çekirdekli kısmı çıkarın. Hazırladığınız harcı içlerine paylaştırın. Fırın kabına dizin. Kalan 1 yemek kaşığı tereyağını paylaştırın.
- 1 su bardağı sıcak su ekleyin. Üzerini alüminyum folyo ile kapatıp önceden ısıtılmış 180 derece fırında ayvalar yumuşayıncaya kadar pişirin.
- Pişmeye yakın alüminyum folyoyu kaldırıp kızarıncaya kadar pişirin. Fırından çıkarıp üzerine ince kıyılmış maydanoz serpip servis tabağına alın. Servis yapın. Afiyet olsun.
Osmanlı mutfağının eşsiz lezzetlerinden biri olan klasik ayva dolması tarifine buradan ulaşabilirsiniz.