Şef Umut Tabak’tan kuru meyvelerle hoş bir lezzete sahip kuzu eti tarifini sizlerin beğenisine sunuyoruz. Klasik et yemeklerinden sıkıldıysanız, kuskus, kuru kayısı, kuru üzüm ve kuru incir ile zenginleştirilen kuzu eti tarifini deneyebilirsiniz.
Kuzu omuzu sıcak bir döküm tavada mühürledikten sonra soğanı ilave ederek kavurun ve soğanlı kuzu omuzunu ısıya dayanıklı bir fırın kabına aldıktan sonra üzerini geçecek kadar sebze suyu ekleyin.
Önceden ısıtılmış 160 derecedeki fırında 4.5 saat pişirin. Fırından aldıktan sonra, kuzuyu süzdürüp kalan suyunu çektirerek serviste kullanacağınız sosu elde edin.
Kuskusu bir tencereye alarak haşlayın ve süzün. İçine kuru meyveleri ilave ederek servis tabağına alın.
İstediğiniz miktarda kestiğiniz kuzu omuzu kuskusun üzerine yerleştirdikten sonra hazırladığınız sosu üstüne dökerek servis edin.