- Patateslerin kabuklarını soyup iri doğrayın ve yumuşayıncaya kadar haşlayın. Tereyağı, tuz ve sütü azar azar ekleyip mikserle püre haline gelinceye kadar çırpın.
- Patlıcanları alacalı soyup 1.5-2 cm kalınlığında dilimleyin ve 15 dakika tuzlu suda bekletin. Sudan çıkartıp kağıt havlu ile kurulayın ve kızgın yağda önlü arkalı kızartın.
- Fırın tepsisine dizin. Soğanı küp şeklinde doğrayıp zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun. Etleri ekleyip birkaç dakika yüksek ateşte soteleyin.
- Küp doğranmış domates ve sivri biberleri ilave edin. Sıcak suyu ekleyip kapağı kapalı olarak kısık ateşte etler yumuşayıncaya kadar pişirin.
- Tuz, karabiber, kimyon, pul biber ekleyip ocaktan alın ve patlıcanların üzerine paylaştırın. Patates püresini etlerin üzerine yayarak paylaştırın. ,
- Rendelenmiş kaşar peyniri serpiştirip 200 dereceye ayarlanmış fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin. Sıcak servis yapın.
Dilerseniz, Bodrum usulü çökertme kebabı tarifini de deneyebilirsiniz.