Kış aylarının en sevilen lezzetlerinden biri olan kestane, en çok sobada pişirilmesiyle bilinir. Eskiden sobanın üzerinde pişirilen kestane kebabı, sokak lezzetleri arasında da yerini alır. Kestane denildiğinde ilk akla gelenlerden biri de Bursa'nın meşhur kestane şekeridir. Yemeklerin içinde ise en çok pilav yapımında kullanılır. Ancak bu kez kestaneyi kuşbaşı etle bir araya getiriyor ve nefis bir yemek hazırlıyoruz. oldukça pratik bir yemek olan kestane aşı, özellikle davet sofralarının vazgeçilmezi. Kestane sevenlerin bayılarak yiyeceği kestane aşı nasıl yapılır gelin birlikte görelim.
Soba da yapılanın lezzeti bir başka olsa da, fırında kestane tarifini de mutlaka denemenizi öneriyoruz.
Kestane Aşı Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?