Etli Soğan Dolması
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Etli Soğan Dolması Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Dolma harcı:

Süsleme için:

Etli Soğan Dolması

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Soğanları soyup üst kısımlarını kapak şeklinde kesin. İç kısımlarını çıkarın. İçi boş soğanları kaynar suda 2-3 dakika haşlayıp süzün. 
  2. Dolma harcını hazırlamak için; soğan ve sarımsakları soyup kıyın. Domatesleri soyup doğrayın. Pirinci yıkayıp süzün.
  3. Kıymayı derin bir kaba alın. Soğan, sarımsak, domates, pirinç, 1 kaşık salça, tuz ve baharatları ilave edip iyice karıştırın. 
  4. Soğanların içini dolma harcı ile doldurun. Hazırladığınız dolmaları bir tencereye dizin. Sıcak su, salça ve sıvıyağı ilave edin.
  5. Orta ateşte kapağı kapalı olarak 20 dakika pişirin. Servis tabağına alıp üzerlerini yağda sotelenmiş sarımsak ve frenk maydanozuyla süsleyerek servis yapın.

    Afiyet olsun.

    Et kullanmak istemiyorsanız, sade soğan dolması tarifine göz atın.

Tarif Kategorileri

Et Tarifleri Sebze Tarifleri Öğle Yemeği MasterChef Tarifleri Dolma Tarifleri

Benzer Tarifler

Burdur Şişi
Air Fryer'da kuzu pirzola
Kıyma döner
Beş kardeş yahnisi
Steak Diane
Çayır Kebabı