Etli Ekşili Pırasa Sarması
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Etli Ekşili Pırasa Sarması Tarifi İçin

Malzemeler

Etli Ekşili Pırasa Sarması

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

İç harcını hazırlamak için; kıyma, soğan, pirinç, salça, tuz, karabiber ve kimyonu birlikte karıştırın. Haşladığınız pırasaları yaprak yaprak ayrıp, harç ile birlikte sarın. Tencerenin tabanına pırasaların orta kısımlarını dizin, üzerine sarmaları yerleştirin. Tereyağını küçük parçalara bölerek dolmaların üzerine ekleyin. 1 su bardağı su ilave ederek kapağı kapalı olarak kısık ateşte pırasalar yumuşayıncaya kadar pişirin. En son sarmalar pişince, limon suyunu üzerlerine dökün ve ocağı kapatın. Sıcak olarak servis yapın.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Sarma ve Dolma Tarifleri Diğer Tarifler Et Tarifleri Pırasalı Tarifler Sarma Tarifleri

Benzer Tarifler

Ciğer şarmula
Güveç kapama
Burdur Şişi
Air Fryer'da kuzu pirzola
Kıyma döner
Beş kardeş yahnisi