Dana Yanağı
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 3 saat
Kaç Kişilik: 1 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Karabiber, zeytinyağı ve deniz tuzu ile marine edilen dana yanağı mühürlendikten sonra, özel bir sos ile harmanlanır. Sonrasında uzun saatler boyunca pişirilir ve servis tabaklarına alınır. Protein bakımından zengin olan dana yanağını pişirmek uzun saatler sürse de, eşsiz lezzetiyle beklemenize tamamen değecek bir tarifimiz var. Biz fırında pişirsek de, süreyi kısaltmak için düdüklü tencerede haşlayabilirsiniz. Malzemeleriniz hazırsa, enfes dana yanağı nasıl yapılır birlikte görelim.

Dana etiyle farklı lezzetler denemek isteyenler için, dana fileto, kağıtta dana dil ve dana pikata tarifini öneriyoruz.

Dana Yanağı Tarifi İçin

Malzemeler

Kereviz püresi için:

Dana Yanağı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Dana etini, ince çekilmiş karabiber, zeytinyağı ve deniz tuzuyla marine edin.
  2. Yüksek ısıda yapışmaz bir tavada iki tarafını da mühürleyin.
  3. Kereviz, kuru soğan, havuç ve pırasayı uygun bir biçimde doğradıktan sonra tavada soteleyin.
  4. Kerevizlerin üzerine domates salçası ekleyerek karıştırın.
  5. Salçanın kokusu gittiğinde üzerine kırmızı şarabı ekleyin ve çektirin.
  6. Ardından sıcak et suyunu ilave edin. Hazırladığınız bu karışımı fırın tepsisine alın ve içine dana yanağını yerleştirin.
  7. Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında yaklaşık 3-4 saat pişirin.
  8. Kereviz püresi için; kerevizin kabuklarını soyun ve orta ateşte haşlayın.
  9. Yumuşayan kerevizi ezerek püre kıvamına getirin.
  10. Kereviz püresine tereyağı, kaşar peyniri ve krema ekleyerek tüm malzemeleri karıştırın.
  11. Pişirdiğiniz dana yanağının yanına kereviz püresini ekleyerek servis edin. Afiyet olsun.
  Püf Noktası
  • Dana yanağını yüksek ateşte ve döküm tavada mühürleyebilirsiniz.
  • Mühürleme tekniklerine yazımızdan göz atabilirsiniz.
  • Hazırladığınız sıvı karışımın içerisine sevdiğiniz baharatları da ekleyebilirsiniz.
  • Dana etini düdüklü tencerede pişirecekseniz, sıvı karışım hazırlamayın. Eti pişirdikten sonra sosla tatlandırabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Fırın Yemekleri Akşam Yemeği MasterChef Tarifleri Et Tarifleri Kırmızı Et Yemekleri

Benzer Tarifler

Ciğer şarmula
Güveç kapama
Burdur Şişi
Air Fryer'da kuzu pirzola
Kıyma döner
Beş kardeş yahnisi