Zeytinli Ve Acı Biberli Palamut
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Sağlıklı ve lezzetli palamut nasıl pişirilir? Claudio Chinali’dan nefis bir palamut tarifini sizlerin beğenisine sunuyoruz. Davet sofralarına renk katacak zeytinli ve acı biberli palamutu, eşsiz lezzetli balık suyunda pişirebilirsiniz.

Zeytinli Ve Acı Biberli Palamut Tarifi İçin

Malzemeler

Balık suyu için

Zeytinli Ve Acı Biberli Palamut

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Balık suyu için; balığın baş, kuyruk ve kılçığını geniş bir tencereye alın. Pırasanın beyaz kısmı, mantar ve soğanlarla birlikte zeytinyağı ekleyerek kavurun.
  2. Daha sonra kekik, maydanoz ve kereviz saplarını pırasanın yeşil yaprakları ile sarın ve defne yaprağını da karışıma ilave ederek 20 dakika süreyle pişirin. Soğuduktan sonra süzgeçten geçirin. 
  3. Palamut takozlarını yıkayıp kuruladıktan sonra pirinç ununa bulayın.
  4. Zeytinyağını bir tavaya alarak ısıttıktan sonra balık takozlarının her bir yüzünü 3’er dakika kızartın. Zeytinleri ve balık suyunu ekleyin ve 5-6 dakika daha pişirerek servis tabağına alın. 
  5. Acı kırmızı biber, maydanoz, limon ve zeytinyağını bir kasede karıştırarak sos hazırlayın.
  6. Servis tabağına aldığınız balıkların üzerine sosu gezdirin ve sıcak servis edin.
  Püf Noktası
  • Orta boyutlarda olan palamutun pullarını ve içini temizleyin.
  • Takoz olarak kestikten sonra kılçıklarını ayırabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Özel Günler Balık Yemekleri Akşam Yemeği Zeytinli Tarifler

Benzer Tarifler

Tavada lüfer
Arroz de marisco
Cazuela de mariscos
Jumbo güveç
Lipsoz balığı
Izgara palamut