Yer Elmalı Levrek
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Yer Elmalı Levrek Tarifi İçin

Malzemeler

Yer Elmalı Levrek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Yer elmalarını yıkayıp kabuklarını soymadan cips şeklinde doğrayın.
  2. Tuzlu sirkeli suya alıp yarım saat bekletin. Levrek filetoları ikiye kesin.
  3. Sıcak suya batırıp çıkardığınız roka yaprakları ile şerit kestiğiniz közlenmiş biberleri balıkların üzerine yerleştirip rulo şeklinde sarın.
  4. Yanlarından tahta şişlere geçirin. Fırın tepsisine yağlı kağıt yerleştirin.
  5. Hazırladığınız közlenmiş biberli balıkları fırın tepsisine alın. Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında 15 dakika pişirin.
  6. Servis tabağına yer elmaları ile roka yapraklarını yerleştirin.
  7. Üzerlerine zeytinyağı, limon suyu, tuz ve sirkeyi gezdirin. Balıkları üzerine yerleştirip tuz ve karabiber ile tatlandırın. Turp ve limon dilimleri ile süsleyip servis yapın.

Tarif Kategorileri

Balık Yemekleri Levrek Tarifleri Elmalı Tarifler

Benzer Tarifler

Goan fish curry
Buharda çipura
Tahin soslu levrek
Fırında çinekop
Fiskegrateng
Air fryer'da palamut