Tütsülenmiş somonlu avokadolu kuskus tarifi için malzemeler hazırsa başlayabilirsiniz.
- Öncelikle kuskusu haşlayıp soğuk suda süzün. İncecik kıyılmış taze soğan ve dereotu ile harmanlayın. Biraz limon ve zeytinyağı ile tatlandırıp bir kenarda bekletin.
- Bu arada fileto balığı çok az zeytinyağı ile sıvazlayın ki yüzeyi tuz, karabiber ve taze kekik ile hafifçe kaplamanıza imkan tanısın.
- İnce tabanlı geniş bir tencerenin dibine kiraz ağacı talaşı serpin. Üzerine tencerenin içine sığabilecek bir ızgara koyun (Mikrodalga ızgaraları olabilir). Balığı yerleştirin, kapağını kapatın. Su ve ayrıca yağ olmayacak. Önce yüksek ardından orta ateşte 15 ile 20 dakika arası (Filetonun büyüklüğüne göre) tütsüleyin.
- Servis tabağına kuskusu yayın. Bir kasede, avokado dilimlerin, zeytinyağı, tuz, karabiber, biraz da limon suyu ile karıştırın ve servis tabağına alın. Üzerine tütsülenmiş somon etini koyup servis yapın.
Bu yemeğin makarnasına kapari de eklemek hayalimdi ama ne tabağı hazırlarken ne de yerken aklıma geldi. Şu anda yazıyı yazarken hatırladım! Siz unutmayın, çok güzel bir ekşilik verecektir.
Balığı tütsülemek için yurt dışından aldığım bir füme tenceresi kullanıyorum. Çok basit bir mekanizma. İnce tabanlı bir tencere de aynı işi görür. Sadece tabandan balığı iki parmak yükseklikte tutacak tel bir ızgaraya ihtiyacınız olacak.
Pratik somonlu avokadolu dürüm tarifi için tıklayın