Tavada Dil Balığı
Hazırlanma Süresi : 12 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Tavada Dil Balığı Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Kızartmak için

Tavada Dil Balığı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Temizleyip yıkadığınız dil balığını kemiğinden ayırarak fileto kısmını iri küp şeklinde doğrayarak kenara alın. Yapışmaz yüzeyli bir tavada Ayçiçek yağını kızdırın.
  2. Balık etlerini önce una bulayın ve kızartarak tabağa alın. Ayrı bir tavada tereyağını eritin.
  3. İri doğradığınız mantar ve parmak kalınlığında doğradığınız biberleri ekleyerek soteleyin.
  4. Üzerine iri doğranmış domatesi ekleyerek sotelemeye devam edin. Baharatları ilave edip 1 dakika daha soteleyerek ocaktan alın. ,
  5. Balık kemiğini servis edeceğiniz tabağa kızarttığınız balığı ve sotelediğiniz sebzeleri yayın. Ilık servis yapın.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Kızartma Tarifleri Balık Yemekleri

Benzer Tarifler

Tavada lüfer
Arroz de marisco
Cazuela de mariscos
Jumbo güveç
Lipsoz balığı
Izgara palamut