Tarhunlu Mercan Izgara
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Tarhunlu Mercan Izgara Tarifi İçin

Malzemeler

Salata için

Tarhunlu Mercan Izgara

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Balıkların pullarını ve içini temizleyip yıkayın. Kağıt havlu ile kurulayın. Kuru tarhunu ve zeytinyağını bir kasede karıştırıp yarım saat kadar bekletin. Tarhunlu zeytinyağından dört yemek kaşığı alın ve bir fırça yardımıyla balıkların üzerine sürün. Balıkları yayvan bir kaba alıp üzerini streç film ile kapatın ve buzdolabında bekletin. 
  2. Haşlanmış patateslerin kabuklarını soyup küp doğrayın. Kalan tarhunlu zeytinyağı ve tereyağını küçük bir tavada ısıtın. Patatesleri ekleyip 7-8 dakika soteleyip ocaktan alın ve bir salata kasesine aktarın. Soğuduktan sonra taze soğanların yeşil kısımlarını doğrayıp, dilim siyah zeytinlerle birlikte patatese ilave edin. İnce kıydığınız maydanoz, iri doğradığınız tere, mayonez ve tuzu ekleyip karıştırın. 
  3. Balıkları buzdolabından alıp tel ızgara üzerinde veya  ızgara tavada arkalı önlü pişirin. Balıklarınızı hazırladığınız salata ile birlikte sıcak servis yapın.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Balık Yemekleri

Benzer Tarifler

Tavada lüfer
Arroz de marisco
Cazuela de mariscos
Jumbo güveç
Lipsoz balığı
Izgara palamut