Tarhun Soslu Levrek Balığı
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 5 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Tarhun Soslu Levrek Balığı Tarifi İçin

Malzemeler

Tarhun Soslu Levrek Balığı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Fırını 200 dereceye ayarlayarak ısıtmaya başlayın. Küçük bir kasede tereyağı, tarhun ve rendeledikten sonra dilimlediğiniz 1 limonun kabuklarını ezin. Son olarak bir çimdik tuz ve karabiber ekleyerek karıştırın.
  2. Balıkların üzerine çizikler atın ve derili tarafı üste gelecek şekilde fırın kabına alın.Hazırladığınız tereyağlı karışımı balıkların üzerine ve özellikle kesiklerin arasına gelecek şekilde yayın.
  3. Halkalar halinde kestiğiniz 1 limonu balıkların üzerine yerleştirin. Son olarak sirkeyi balıkların üzerinde gezdirip fırına yerleştirin ve 15-20 dakika pişirin. Fırından çıkardığınız balıkları servis tabağına alın ve soğumaması için üzerlerini alüminyum folyo ile kapatın.
  4. Sosu hazırlamak için küçük bir sos tenceresine 2 yemek kaşığı su ilave edin.Ardından kaparileri ve kremayı ekleyin. Hazırladığınız sosu balıkların üzerine dökerek, yeşil salata veya haşlanmış patates ile servis yapın.

Tarif Kategorileri

Levrek Tarifleri Sos Tarifleri Balık Yemekleri Öğle Yemeği

Benzer Tarifler

Goan fish curry
Buharda çipura
Tahin soslu levrek
Fırında çinekop
Fiskegrateng
Air fryer'da palamut