- Patatesleri küçük küpler halinde doğrayın ve bol tuzlu suda haşlayın. Haşlanmış patatesleri iyice süzün ve 5 dakika kurumasını bekleyin.
- Çatalla ezerek püre haline getirip bol karabiber ve zeytinyağıyla harmanlayarak bekletin.
- Somonları buharda 5-6 dakika kadar pişirin. Biraz soğuduktan sonra derisini ve varsa kılçıklarını temizleyin.
- Birer lokmalık parçalar halinde doğrayın. Havuçları ve kaşar peynirini rendeleyin, dereotu ve kereviz sapını incecik doğrayın.
- Hepsini doğranmış somonların içine ilave edin. Karabiber, yeteri kadar tuz, limon suyu ve hardalı da ekleyerek balıkları dağıtmadan karıştırın.
- Fırın kabını zeytinyağı ile yağlayın ve içine somonlu karışımı dökün. Üzerine patates püresini yerleştirin.
- 200 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Yanında bol yeşil salata veya buharda pişirilmiş taze mevsim sebzeleriyle birlikte servis yapın.
Dilerseniz, somon köfte tarifini de deneyebilirsiniz.