Patatesleri yıkayıp iri doğrayın ve bir tencereye alın. Üzerine su ekleyin ve patatesler yumuşayıncaya kadar haşlayın. Bir ezici yardımıyla patatesleri ezin. Tereyağın yarısını, krema ve bir tutam tuzu ekleyip karıştırın. Kenara alın.
Sütü ve somon filetoları bir tavaya alıp 2-3 dakika pişirip ocaktan alın. Somon filetolarını bir süzgece alıp sütü kaba süzün. Balıkları bir tabağa alıp çatalla küçük parçalara ayırın. Haşlanmış karidesler ile birleştirip 5 küçük pay kabına paylaştırın.
Sosu için, kalan tereyağını küçük bir tencereye alın. Üzerine unu ekleyip karıştırın. Süzdüğünüz sütü ekleyip karıştırmaya devam edin. Kaynamaya başlayınca rendelenmiş çedar peynirinin yarısını ve karabiberi ilave edin. Karıştırıp ocaktan alın.
Sosu pay kaplarına paylaştırın. Üzerine patates püresini yayın. Kalan peyniri üzerlerine paylaştırın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 15-20 dakika pişirin. Taze soğan ile süsleyerek servis yapın.