- Balık filetoları iri parçalar halinde doğrayın. Üzerine tuzu, karabiberi serpin. Yarım limonun suyunu sıkıp kenarda bekletin.
- Soğanı zar şeklinde doğrayıp zeytinyağının yarısı ile yumuşayana kadar kavurun. İnce kıyılmış kereviz sapı, pazı ve ince doğranmış kapya biber ile pırasayı ilave edin.
- Birkaç dakika daha kavurmaya devam edin. Balık etlerini kavurduğunuz sebzelerin üzerine yerleştirin.
- Ayrı bir kasede unu, kalan limon suyunu ve kalan zeytinyağını karıştırın. Bu karışımı tavanın içindeki malzemelerin üzerine yayın.
- En son yarım çay bardağı sıcak su ekleyin. Tavanın kapağını kapatıp 10-15 dakika pişirin.
- Sebzeli lüferi tek başına sunmak istemiyorsanız, börülce salatası ile birlikte servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.
Sebzeli Lüferin Püf Noktaları Nelerdir?
- Balık filetolarını tarife başlamadan önce mutlaka sudan geçirin.
- Dilerseniz, pul biber ve zeytinyağı ile balığı soslayabilirsiniz.
- Kereviz saplarını ayırırken bıçakla kesmek yerine elinizle kopartabilirsiniz.
- Sebzeli lüferin içerisine ince kıyılmış defne yaprağı da ekleyebilirsiniz.
- Yemeği servis etmeden önce üzerine birkaç damla limon sıkın.
1 Porsiyon Sebzeli Lüfer Kaç Kaloridir?
- Sebzeli lüferin bir porsiyonu, yaklaşık 160 kaloridir. Yağ değeri düşük olduğu için, kilo kontrolünde olanlar da tüketebilir.
Akşam yemeklerinde sunabileceğiniz farklı balık yemekleri mi arıyorsunuz? Vücudun hastalık direncini arttıran balık çorbası tarifine göz atın.