Sazan Levengi
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 1 saat 10 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Azerbaycan mutfağına özgü bir yemek olan sazan levengi, 'sazan dolması' olarak da bilinir. Büyük bir sazanın içi, erikli, cevizli harç ile doldurulur. Hazırlanan sazan, fırında pişirildikten sonra servis edilir. Tarifte kullanılan sazan balığının boyutu ve tazeliği iyi seçilmelidir. Malzemeler hazırsa, sazan levengi nasıl yapılır görelim.

Balık tarifleri arayanlar için nefis levrek ceviche ve fırında somon tarifini buraya bırakıyoruz.

Sazan Levengi Tarifi İçin

Malzemeler

Sazan Levengi

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Nar ekşisi, erik salçası, karabiber ve tuzu bir kabın içerisinde karıştırın.
  2. Balığı tamamen temizlemeden önce bu sosa batırın.
  3. Kuru erik ve üzümleri küçük küçük doğrayın. Ceviz içini, ezin.
  4. Rendelenmiş soğan, erik, üzüm ve ceviz içini karıştırın. Hazırladığınız bu karışım adı levengidir.
  5. Balığın içini temizledikten sonra, içini levengi ile doldurun veya sarın.
  6. Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında sazan levengiyi 1 saat pişirin.
  7. Hazırladığınız sazan levengiyi, maydanoz ve limon dilimleri ile birlikte servis edin. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Balık Yemekleri Fırın Yemekleri MasterChef Tarifleri

Benzer Tarifler

Goan fish curry
Buharda çipura
Tahin soslu levrek
Fırında çinekop
Fiskegrateng
Air fryer'da palamut