Sazan Balığı Köftesi
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 5 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Ankara mutfağının sevilen lezzetlerinden biri olan sazan balığı köftesi, sazan balığının ayıklanıp çektirilmesiyle hazırlanır. Köfte şekli verilen balıklar, kızgın yağda pişirildikten sonra limon eşliğinde servis edilir. Malzemeler hazırsa, Ankara usulü sazan balığı köftesi tarifi için detaylara geçebiliriz.

Sazan Balığı Köftesi Tarifi İçin

Malzemeler

Sazan Balığı Köftesi

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Öncelikle balıkları güzelce temizleyin ve kılçıklarını ayıklayın. Ardından makinede çekerek veya zırh yardımıyla kıyma haline getirin.
  2. Balık kıymasına önce az miktarda su ilave edin. Daha sonra kalan malzemeleri içine ekleyerek yoğurun.
  3. Yoğurduğunuz balık kıymasını yarım saat dinlenmeye bırakın.
  4. Dinlenen karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın ve avuç içinizle köfte şekli verin.
  5. Tavaya yağı alın ve ısıtın. Balık köftesini tavada önlü arkalı pişirin.
  6. Dilerseniz, bu köfteleri ızgarada da pişirebilirsiniz. Afiyet olsun.
  Servis Önerisi

Sazan balığı köftesini, limon ve maydanoz eşliğinde sunabilirsiniz. 

Tarif Kategorileri

Yöresel Tarifler Köfte Tarifleri Balık Yemekleri MasterChef Tarifleri İç Anadolu Yemekleri

Benzer Tarifler

Goan fish curry
Buharda çipura
Tahin soslu levrek
Fırında çinekop
Fiskegrateng
Air fryer'da palamut