SİTEDE GÖR
Anasayfa
Tarifler
Balık Yemekleri
Sarımsaklı Ve Dereotlu Somon
Sarımsaklı Ve Dereotlu Somon
Güncelleme tarihi:
30 Aralık 2021
Hazırlanma Süresi :
15 dakika
Pişirme Süresi :
20 dakika
Kaç Kişilik:
4 Kişilik
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Sarımsaklı Ve Dereotlu Somon Tarifi İçin
Malzemeler
4 parça somon fileto
3 diş sarımsak
¾ su bardağı portakal suyu
2 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı kıyılmış dereotu
Sarımsaklı Ve Dereotlu Somon
Nasıl Yapılır
Fotoğrafları Gizle
Fotoğrafları Göster
Sarımsakları incecik kıyın ve derin bir kaseye alın. Zeytinyağı, portakal suyu, tuz ve dereotunu ekleyin.
Somonları ilave edip iyice karıştırın ve 3 saat buzdolabında bekletin. Marine sosu ile birlikte balıkları fırın kabına alın.
Tuz, karabiber serpiştirin ve 190 derece fırında 20 dakika pişirin. Kalan sosu üzerine gezdirip servis yapın.
Dilerseniz,
nefis balık sosları
ile yemeklerinize lezzet katabilirsiniz.
Tarif Kategorileri
Fırın Yemekleri
Balık Yemekleri
Akşam Yemeği
Benzer Tarifler
Tavada lüfer
Arroz de marisco
Cazuela de mariscos
Jumbo güveç
Lipsoz balığı
Izgara palamut