SİTEDE GÖR
Anasayfa
Tarifler
Balık Yemekleri
Sardalya Kuşu
Sardalya Kuşu
Güncelleme tarihi:
25 Ağustos 2022
Hazırlanma Süresi :
20 dakika
Pişirme Süresi :
20 dakika
Kaç Kişilik:
2 Kişilik
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Sardalya Kuşu Tarifi İçin
Malzemeler
300 g sardalya balığı
100 g lor peyniri
Biraz maydanoz
Biraz taze biberiye
Parmesan peyniri
Sardalya Kuşu
Nasıl Yapılır
Fotoğrafları Gizle
Fotoğrafları Göster
Sardalya hariç tüm malzemeyi karıştırın, iki balık arasına bir çay kaşığı koyup sandviç gibi kapatın.
Şişlere açılmayacak şekilde geçirin, fırın kağıdı döşeli tepsiye dizin. Üzerine zeytinyağı sürün ve biraz limon sıkıp tuzlayın.
200 derecede ısınmış fırının ızgarasında 15 dakika pişirip yeşilliklerle servis edin.
Dilerseniz içine peynirli harç yerine maydanoz, sumak ve taze soğan karışımı koyun.
Farklı bir versiyonu olan
fırında sardalya tarifi
ne de göz atın.
Tarif Kategorileri
Öğle Yemeği
Balık Yemekleri
Fırın Yemekleri
Benzer Tarifler
Tavada lüfer
Arroz de marisco
Cazuela de mariscos
Jumbo güveç
Lipsoz balığı
Izgara palamut