Roka Pestolu Hamsi Marine
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Roka Pestolu Hamsi Marine Tarifi İçin

Malzemeler

Roka pesto için

Roka pestolu hamsi marine servis için

Roka Pestolu Hamsi Marine

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Roka yerine klasik pesto da kullanabilirsiniz.

  1. Hamsilerin kılçıklarını çıkarın, soğuk suda 5 dakika bekletip süzün. Bir kapta sirke ve limon suyunu karıştırıp içine balıkları atın. Bu şekilde en az 8 saat marine edin. Yıkayıp servis tabağına alın ve üzerini kapatacak kadar yağ ve tuz serpip karıştırın, kapağını kapatın. Bu şekilde 5-6 gün tazeliğini korur
  2. Roka pesto için ceviz, roka ve yağı rondoda pürüzsüz hale getirin. Hamsi marine, soğan halkaları ve kızarmış ekmekle birlikte servis yapın.

Pancarlı garnitür ve balık köftesi tarifine buradan göz atabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Balık Yemekleri Hamsi Tarifleri

Benzer Tarifler

Arroz de marisco
Cazuela de mariscos
Jumbo güveç
Lipsoz balığı
Izgara palamut
Izgara lüfer