Rezeneli Fener Balığı (Maraha)
Hazırlanma Süresi : 40 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Rezeneli Fener Balığı (Maraha) Tarifi İçin

Malzemeler

Rezeneli Fener Balığı (Maraha)

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Mevsimi sona ermeden sizde balık yemenin keyfine varın. Fener balığını ayıklayın ve iri kuşbaşı doğrayın. Yağı tencereye alın. Soğanı ve havucu ufak doğrayıp tavaya ekleyin ve kavurun. İnce kıyılmış sarımsakları ilave edip 1-2 dakika daha kavurmaya devam edin. Soğan pembeleşince fener balığını ekleyin ve 10 dakika orta ateşte kavurun.

Rezeneyi ufak doğrayıp ilave edin. Un, limon suyu ve suyu bir kapta iyice çırpıp tencereye ekleyin. Tuz ve karabiberle tatlandırıp çok kısık ateşte 15 dakika daha pişirip dilediğiniz sebzeyle birlikte servis yapın.

Tarif Kategorileri

Diğer Tarifler

Benzer Tarifler

Tavada lüfer
Arroz de marisco
Cazuela de mariscos
Jumbo güveç
Lipsoz balığı
Izgara palamut