Pesto Soslu Lakerda
Hazırlanma Süresi : 1 saat
Pişirme Süresi : 5 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Lakerda, uzun süre saklamak için hazırlanan balık etidir. Lakerda yapımında en çok torik kullanılsa da, toriğin bulunmadığı yerlerde palamut kullanılabilir. Fesleğen, dolmalık fıstık ve zeytinyağı ile hazırlanan pesto sosun eşlik ettiği nefis lekarda tarifi Özlem Mekik’ten geliyor. Malzemeler hazırsa, pesto soslu lakerde tarifi için detaylara geçebiliriz.

Palamut lakerda tarifine de mutlaka göz atın.

Pesto Soslu Lakerda Tarifi İçin

Malzemeler

Pesto sos için 

Pesto Soslu Lakerda

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Lakerda için balığın kafası ve kuyruğunu 3-4 cm genişliğinde kesin. Kalan gövdeyi keskin bir bıçak yardımıyla 4-5 parmak eninde kesin.
  2. Kanlı bölgeyi kesip atın. İçini fırçayla temizleyin. Akan suyun altında parçaları iyice yıkayıp süzün. 
  3. Temiz ve geniş bir kap içerisine kaya tuzu parçalarını serpiştirin. Balıkları kağıt havluyla kurulayın. Balıkları çevire çevire tuza bulayın.
  4. Kuru bir kap içerisine, arasına defne yaprakları ilave ederek balıkları sıkıca dizin ve üzerine hafif bir ağırlık yerleştirerek (tahta) ağzını kapatın.
  5. Serin bir yerde 10-15 gün süreyle dinlenmeye bırakın. Her iki gün arayla lakerdanın suyunu dökün. Servis yapmadan önce derisini zar şeklinde çıkarın. Kılçıklarını alın. 
  6. Pesto sos için fesleğen, sarımsak, dolmalık fıstık, tuz ve karabiberi havanda ezip karıştırın. Daha sonra zeytinyağını ilave edip iyice karıştırın. Serin bir yerde ve mümkünse buzdolabında 1-2 saat dinlendirin. 
  7. Hazırladığınız lakerdadan 1 parmak genişliğinde takoz dilimler çıkarın.
  8. Her birinin altına birer ince dilim kırmızı soğan yerleştirin ve üzerine hazırladığınız pesto sostan gezdirerek servis edin. 

Tarif Kategorileri

Sos Tarifleri Balık Yemekleri Davet Yemekleri Akşam Yemeği

Benzer Tarifler

Jumbo güveç
Lipsoz balığı
Izgara palamut
Izgara lüfer
Goan fish curry
Buharda çipura