Lezzet yemek tarifleri özel günlerinizde yanınızda. Balığı ayıklayın. Ufak doğranmış taze baharatlara ve deniz tuzuna bulayıp derin dondurucuda bekletin.
Kızgın tavada toz parmesanı çay tabağı büyüklüğünde ve 1 mm kalınlığında bir yüzü kavruluncaya kadar pişirin. Ters çevirip aynı genişlikte ters duran bir bardağın üzerine alın ve sertleşmesini bekleyin. Parmesan kasesinin içine Akdeniz yeşilliklerini yerleştirin.
Dondurucudaki balığı 1 mm'lik parçalar halinde ince kesin. Grissini ile süsleyip, salatayla birlikte servis yapın.
Fener balığı
Kıyılardan 500 m’ye kadar derinlerde yaşayan, boyları 2 m’ye erişebilen bir dip balığıdır. Pulsuz ve çıplak vücudunu kaplayan sıvı insan cildi için tehlikelidir. Mart - Ağustos arası derinlere inerek ürer. Eti beyaz ve çok lezzetlidir. Şeker hastalığı tedavisinde kullanılan ensülin ilacı ilk kez fener balığı pankreasından elde edilmiştir. Izgarası ve buğulaması yapılabilir.