Pancarları haşlayarak kabuklarını soyun ve bir mutfak robotu yardımıyla püre haline getirin.
Daha sonra içerisine sarımsak ve biberiyeyi ekleyerek robotta çekmeye devam edin.
Tüm karışım homojen bir hal aldığında zeytinyağı, krema ve karabiberi ekleyin. Tekrar robotu çalıştırın ve son olarak üzerine taze soğanı gezdirerek karıştırın.
Somon balığını iri küpler halinde doğradıktan sonra çöp şişlere sırasıyla ananas ve somon balığı küplerini dizin.
Portakalın suyunu sıkıp kabuğunu rendeleyin. Portakal suyu, zeytinyağı, sarımsak ve dereotunu bir blender yardımıyla sıvı hale getirin ve ananaslı somon şişleri bu sosta 30 dakika süreyle marine edin.
Bu süre sonunda somon şişleri daha önceden ısınmış olan ızgara tavası veya barbeküde arkalı önlü 4’er dakika süreyle pişirin.
Balıklar piştikten sonra servis tabağına önce pancar püresini yayın ve üzerine somon şişleri dizin.
Son olarak üzerine tuz ve karabiber gezdirin ve sıcak servis edin.