Pancar Püresi Üzerinde Ananaslı Somon Şiş
Hazırlanma Süresi : 1 saat
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Özlem Mekik’ten sizler için pancar püresi ile lezzetlendirilmiş ızgarada somon şiş tarifini sizlerin beğenisine sunuyoruz.

Daha fazlası için somon tariflerine göz atın.

Pancar Püresi Üzerinde Ananaslı Somon Şiş Tarifi İçin

Malzemeler

Pancar püresi için 

Pancar Püresi Üzerinde Ananaslı Somon Şiş

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Pancarları haşlayarak kabuklarını soyun ve bir mutfak robotu yardımıyla püre haline getirin.
  2. Daha sonra içerisine sarımsak ve biberiyeyi ekleyerek robotta çekmeye devam edin.
  3. Tüm karışım homojen bir hal aldığında zeytinyağı, krema ve karabiberi ekleyin. Tekrar robotu çalıştırın ve son olarak üzerine taze soğanı gezdirerek karıştırın. 
  4. Somon balığını iri küpler halinde doğradıktan sonra çöp şişlere sırasıyla ananas ve somon balığı küplerini dizin. 
  5. Portakalın suyunu sıkıp kabuğunu rendeleyin. Portakal suyu, zeytinyağı, sarımsak ve dereotunu bir blender yardımıyla sıvı hale getirin ve ananaslı somon şişleri bu sosta 30 dakika süreyle marine edin. 
  6. Bu süre sonunda somon şişleri daha önceden ısınmış olan ızgara tavası veya barbeküde arkalı önlü 4’er dakika süreyle pişirin. 
  7. Balıklar piştikten sonra servis tabağına önce pancar püresini yayın ve üzerine somon şişleri dizin. 
  8. Son olarak üzerine tuz ve karabiber gezdirin ve sıcak servis edin.

Tarif Kategorileri

Davet Yemekleri Balık Yemekleri Özel Günler Akşam Yemeği

Benzer Tarifler

Goan fish curry
Buharda çipura
Tahin soslu levrek
Fırında çinekop
Fiskegrateng
Air fryer'da palamut