Maydanozlu Ve Mayonez Soslu Mezgit Kızartma
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Maydanozlu Ve Mayonez Soslu Mezgit Kızartma Tarifi İçin

Malzemeler

Kızartmak için

Mayonez sosu için

Maydanozlu Ve Mayonez Soslu Mezgit Kızartma

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Mezgit filetolarını 2 cm kalınlığında ve 6-7 cm uzunluğunda parçalar elde edecek şekilde kesin. Unlar, süt, tuz ve karabiberi geniş bir kapta karıştırın. Balıkları hazırladığınız karışıma bulayın.
  2. Ayçiçek yağını bir tavada ısıtın. Hazırladığınız filetoları kızgın yağda kızartın. Kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını çektirin.
  3. Sosu için, ezdiğiniz sarımsak ve ince kıydığınız yeşillikleri zeytinyağında soteleyip ocaktan alın. Soğuduktan sonra mayonezi ekleyip iyice karıştırın. Balığın yanında servis yapın.

Pratik bir şekilde hazırlanan ve kış aylarının vazgeçilmezi olan fırında limonlu ve nar ekişili mezgit tarifine buradan ulaşabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Balık Yemekleri Kızartma Tarifleri

Benzer Tarifler

Goan fish curry
Buharda çipura
Tahin soslu levrek
Fırında çinekop
Fiskegrateng
Air fryer'da palamut