- Yıkadığınız maruldan 12 yaprak kadar ayırıp
kalanını ince kıyın. Tereyağının 10 g kadarını
geniş bir tavada eritin.
- İnce kıydığınız marulu
ilave edip tuz ile tatlandırın ve 2-3 dakika
soteleyin.
- Rendelenmiş limon kabuğu ve ince
kıydığınız mantarı ilave edip 1-2 dakika daha
soteleyin ve ocaktan alın.
- Ayırdığınız marul
yapraklarını tuzlu kaynar suda 30 saniye
bekletin. Suyunu iyice süzüp kenara alın.
-
Yumurtayı yayvan bir kapta çırpın. Ekmek
kırıntısı, tuz ve karabiberi ilave edip karıştırın.
- Süzülen marul yapraklarının yarısını
yağlı kağıt serili bir fırın tepsisinin tabanına
yayın.
- Yumurtalı harca buladığınız balığınızı
marul yapraklarının üzerine yerleştirip kalan
marullar ile üzerini kapatın.
- Kalan tereyağını
eritip marul yapraklarının üzerine gezdirin.
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında bir saat
kadar pişirin.
- Fırından çıkarttığınız balığınızı
bir servis tabağına alın. Üzerini marullu
ve mantarlı harçla süsleyin.
- Kremayı bir sos
tenceresinde ısıtıp bir servis tabağına alın.
Üzerine balığı yerleştirip sıcak servis yapın.
Dilerseniz, ana yemek olarak sunabileceğiniz mantarlı levrek tarifini de deneyebilirsiniz.