SİTEDE GÖR
Anasayfa
Tarifler
Balık Yemekleri
Mantarlı Levrek
Mantarlı Levrek
Güncelleme tarihi:
09 Eylül 2022
Hazırlanma Süresi :
30 dakika
Pişirme Süresi :
45 dakika
Kaç Kişilik:
4 Kişilik
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Mantarlı Levrek Tarifi İçin
Malzemeler
1 levrek
100 gr krem peynir
1 dilim ekmek içi
150 gr küçük mantar
5~6 taze soğan
1 limon
Tuz
karabiber
Mantarlı Levrek
Nasıl Yapılır
Fotoğrafları Gizle
Fotoğrafları Göster
Taze soğanları temizleyip kıyın. Limonu yıkayıp ince dilimleyin. Mantarları nemli bezle silin. Kararmaması için limonlu sudabekletin.
Peynir, ufalanmış ekmek içi ve kıyılmış taze soğanları mutfak robotunda püre haline gelene kadar ezin. Tuz ve karabiberi ilave edin.
Alüminyum kağıt üzerine levreği yerleştirin. Peynirli iç malzemeyi üzerine yayın, limon dilimlerini yerleştirin. Balığın tamamını folyo ile kapatın.
Önceden ısıtılmış 160 dereceye ayarlı fırında 45-50 dakika pişirin. Servis tabağına alıp sıcak ya da ılık servis yapın. Afiyet olsun.
Dilerseniz, az yağlı levrek ızgara tarifine de göz atabilirsiniz.
Tarif Kategorileri
Akşam Yemeği
Akdeniz Mutfağı Yemekleri
Mantarlı Tarifler
Balık Yemekleri
Fırın Yemekleri
Levrek Tarifleri
Benzer Tarifler
Goan fish curry
Buharda çipura
Tahin soslu levrek
Fırında çinekop
Fiskegrateng
Air fryer'da palamut