Lüferi yıkayın. Kuyruğundan baş kısmına doğru bıçağın sırtı ile pullarını kazıyın. İçini temizleyip yıkayın. Yan taraflarından bıçakla çentik atın.
Karın kısmına tuz ve karabiber sürün. Derisini tuzlayıp 15-20 dakika bekletin. Fırının ızgara kısmını ısıtın. Izgara telini yağlayıp balığı yerleştirin.
Izgarada her iki tarafını da 10'ar dakika pişirin.
Balığı servis tabağına alıp turp, soğan, havuç, roka ve limon dilimleriyle süsleyip servis yapın.
NEFİS BİR IZGARA İÇİN
Temizlenmiş balığın karın kısmına biraz karabiber sürün. Tuzla oğulmuş soğan piyazında yarım saat kadar bekletin. Piyazdan çıkarıp üzerini hafifçe yağlayıp pişirin. Ayrıca, mangalda ızgara yaparken balığı sık sık çevirmeden pişirin.