Kırlangıç Güveç
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Kırlangıç Güveç Tarifi İçin

Malzemeler

Kırlangıç Güveç

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Kırlangıç balığının derisini soyup içini temizleyin. Baş kısmını ve kılçığını çıkarın. Yıkayıp süzün ve 5-10 dakika tuzlu suda bekletin.
  2. Soğan ve havucu temizleyip küp şeklinde doğrayın. Domatesleri küçük küpler halinde doğrayın. Tereyağını güveç kabında eritin.
  3. Soğanı ekleyip pembeleşinceye kadar kavurun. Havucu ilave edip soteleyin. Sarımsakları soyup ekleyin. Defne yaprağı ve domatesi ilave edip biraz kaynatın.
  4. Tuz, baharatlar ve kremayı ilave edip karıştırın. 5 bardak suyu ekleyip 8-10 dakika daha pişirin.
  5. Balığı tuzlu sudan çıkarıp yıkayın. Suyunu süzüp iri parçalar halinde kesin. Güvece yerleştirip 10 dakika pişirin.
  6. Patatesleri ekleyin. 5-10 dakika daha pişirip ateşten alın. Limon dilimleri ve kıyılmış maydanozla süsleyip servis yapın.

Tereyağlı ve sarımsaklı karides güveç tarifini de notlarınız arasına ekleyin.


Şefin Yorumu :
Kırlangıç güvecin üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serperek servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Balık Yemekleri Et Tarifleri

Benzer Tarifler

Tavada lüfer
Arroz de marisco
Cazuela de mariscos
Jumbo güveç
Lipsoz balığı
Izgara palamut