Buğdayı 1 gün önceden ıslatın. Tencerede üzerine 2 parmak geçecek miktarda su ilave edip haşlayın. Haşlama sırasında buğdayın nişastasını kaybetmemesine dikkat edin.
Kalamarı en az bir gün önceden bir kapta biber turşusu ile birlikte bekletin. Haşlanmış ve suyu çekilmiş buğdayı tencerede kaşar peyniri ve tereyağının yarısını ilave ederek karıştırın.
Kalamarı ucunda pay bırakacak şekilde dilimleyin. Tamamen dilimlere ayırmayın ki daha sonra daire şeklinde birleştirebilesiniz. Un ve nişasta karışımına bulayıp derin bir tencerede biberlerle beraber kızartın.
Servis tabağının ortasına buğday karışımını aktarın. Üzerine kızarmış kalamarın iki ucunu birleştirip kürdanla tutturarak yerleştirin. Bir kapta tereyağı ve toz kırmızı biberi kızartın. Sosu kalamarın üzerine döküp servis yapın.