Karidesli Ve Tavuk Etli Paella
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Karidesli Ve Tavuk Etli Paella Tarifi İçin

Malzemeler

Karidesli Ve Tavuk Etli Paella

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Genişçe bir tavaya yağı ekleyin ve ısınınca soğanları ilave edin. Küp kesilmiş tavuk eti, kabak ve havucu ekleyin.
  2. 2 dakika pişirin ve baharatlı, sarımsaklı tavuk çeşnisi ile 400 gr temizlenmiş ve soyulmuş karidesi, 200 gr sucuğu, iri kırmızı soğanı, acı sos, maydanoz, tatlı kırmızı biber, 1 fincan sıcak suyun içinde bekletilmiş safranı tavaya ilave edip güzelce karıştırın.
  3. Daha sonra tavayı ocaktan alın. Isıttığınız 3 bardak suyun içerisine 2 adet tavuk bulyonu ekleyip, karıştırarak güzelce erimesini sağlayın.
  4. Fırını 180 dereceye ayarlayın. Fırın torbasının içine karidesli ve pirinçli karışımı doldurun. Üzerine hazırladığınız bulyonlu suyu ilave edin ve torbayı tepesinden tutun.
  5. Fırın torbasını sallayarak malzemelerin ve pirincin karışmasını sağlayın. Torbanın ağzını bağladıktan sonra 180 dereceye ısıtılmış fırında 25 dakika pişirin.
  6. Fırından alıp 10 dakika dinlendirin. Geniş bir servis tabağında servis yapın. Afiyet olsun.

Hafif ve pratik deniz mahsüllü paella tarifini de notlarınız arasına ekleyin.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Balık Yemekleri Fırın Yemekleri Tavuk Yemekleri

Benzer Tarifler

Arroz de marisco
Cazuela de mariscos
Jumbo güveç
Lipsoz balığı
Izgara palamut
Izgara lüfer