Karidesli Enginar
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Karidesli Enginar Tarifi İçin

Malzemeler

Karidesli Enginar

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Enginarları geniş bir tencereye dizin. Zeytinyağı, limon suyu, tuz, kesme şeker ve su ilave ederek kısık ateşte pişirin.
  2. Tavada krem peynir ile sütü eritip kısık ateşte kaynatmadan pişirin. Karidesleri zeytin yağında 15 saniye rengi beyaza dönünceye kadar soteleyin.
  3. Sütlü karışımı ilave edip, semizotu yapraklarını ve tuzu ekleyin.
  4. Hazırladığınız karidesleri enginarların üzerine paylaştırıp üzerlerine bol miktarda karabiber ve kavrulmuş susam serpiştirerek servis yapın.
  5. Faydaları saymakla bitmeyen karides ile hazırlayabileceğiniz, nefis karides güveç tarifini de notlarınız arasına ekleyin.

AKLINIZDA BULUNSUN
Karidesleri sotelerken tavanın geniş olmasına dikkat edin. 15 saniyeden fazla sotelemeyin. Aksi takdirde karides su salar, tadı bozulur.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Balık Yemekleri Sebze Tarifleri

Benzer Tarifler

Tavada lüfer
Arroz de marisco
Cazuela de mariscos
Jumbo güveç
Lipsoz balığı
Izgara palamut