Karides Turşusu
Hazırlanma Süresi : 1 saat
Pişirme Süresi : 10 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Karides Turşusu Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Salamura için

Karides Turşusu

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Büyük bir tencereye bol su, dilimlenmiş soğan, iri doğranmış maydanoz, kereviz sapı, limon dilimleri ve baharatları alın. 45 dakika kaynatın. Daha sonra hazırladığınız sebze suyuna karidesleri ekleyin ve 10 dakika haşlayın. Süzüp soğumaya bırakın.

Soğuyan karidesleri büyük bir cam kasede salamura baharatları ve piyazlık doğranmış soğanla birlikte karıştırıp kavanoza aktarın. Başka bir kasede iyice karıştırdığınız limon suyu, sirke, tuz ve zeytinyağını kavanozdaki karideslerin üzerine ekleyin. Salamuranın karideslerin üzerini örtmesine dikkat edip buzdolabında bekletin.

Hazırladıktan 5-6 saat sonra tüketebileceğiniz gibi buzdolabında 1 gün beklettikten sonra servis yapabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Balık Yemekleri Turşu Tarifleri Akşam Yemeği

Benzer Tarifler

Goan fish curry
Buharda çipura
Tahin soslu levrek
Fırında çinekop
Fiskegrateng
Air fryer'da palamut