Malzemeler
Salamura için
Büyük bir tencereye bol su, dilimlenmiş soğan, iri doğranmış maydanoz, kereviz sapı, limon dilimleri ve baharatları alın. 45 dakika kaynatın. Daha sonra hazırladığınız sebze suyuna karidesleri ekleyin ve 10 dakika haşlayın. Süzüp soğumaya bırakın.
Soğuyan karidesleri büyük bir cam kasede salamura baharatları ve piyazlık doğranmış soğanla birlikte karıştırıp kavanoza aktarın. Başka bir kasede iyice karıştırdığınız limon suyu, sirke, tuz ve zeytinyağını kavanozdaki karideslerin üzerine ekleyin. Salamuranın karideslerin üzerini örtmesine dikkat edip buzdolabında bekletin.
Hazırladıktan 5-6 saat sonra tüketebileceğiniz gibi buzdolabında 1 gün beklettikten sonra servis yapabilirsiniz.