Kalamar Dolması
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Kafadan bacaklılar sınıfında yer alan kalamar, 300 farklı türü içinde barındırır. Özellikle Akdeniz ülkelerinde sık sık tüketilen bu besin, balık tutmak için yem olarak da kullanılır. Kalamarın en yaygın tüketim şekli kızartma ve dolma yapımında kullanmaktır. Limon suyu ve karbonat ile marine edilen kalamarları, domates püresi ile doldurarak nefis bir ana yemek hazırlayabilirsiniz. Malzemeler hazırsa, kalamar dolması tarifi için detaylara geçebiliriz.

Kalamar kızartması tarifine de göz atın.

Kalamar Dolması Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Üzeri için

Marinat için

Kalamar Dolması

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Kalamarları derin bir kaba alın. Üzerine limon suyu, toz şeker ve karbonatı ekleyip 2-3 dakika ovun.
  2. Üzerini örterek en az 3-4 saat dinlendirin. Karides ve levreği haşlayın. Tavla zarı şeklinde doğrayın.
  3. Üzerine krema ve ezilmiş sarımsakları ilave edip karıştırın. İnce kıydığınız yeşillikleri, tuzu ve karabiberi ilave edip karıştırın.
  4. Kalamarları yıkadıktan sonra içini bu harç ile doldurun. Kalamarların ağzını kürdan ile kapatın. Güveç kaplarını hafif yağladıktan sonra kalamarları güvece alın.
  5. Üzerine 1 yemek kaşığı tereyağı paylaştırın. 180 derece fırında 8 dakika pişirin. Sos malzemelerini 5 dakika pişirin.
  6. Fırından çıkardığınız kalamar dolmalarla birlikte servis yapın. Afiyet olsun.

Kalamar Dolması Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  1. Kalamarları güzel bir şekilde temizleyin. 
  2. Temizledikten sonra yumuşayan kalamarlara maden suyu ekleyip 1-2 saat buzdolabında dinlendirebilirsiniz.
  3. Kalamarın sertleşmesini önlemek için kısa sürede ve yüksek ateşte pişirmeye özen gösterin.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Fırın Yemekleri Dolma Tarifleri Balık Yemekleri MasterChef Tarifleri

Benzer Tarifler

Tavada lüfer
Arroz de marisco
Cazuela de mariscos
Jumbo güveç
Lipsoz balığı
Izgara palamut