Kağıtta Trakya Usulü İskorpit
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Kağıtta Trakya Usulü İskorpit Tarifi İçin

Malzemeler

Yeşil salata için

Kağıtta Trakya Usulü İskorpit

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. İskorpit balıklarını temizleyip yıkayın. Soğanın yarısını halka yarısını yemeklik doğrayın. Sardalya filetolarını sirke ve tuz ekleyerek havanda dövün.
  2. Karışımı bir kaba alıp zeytinyağı, ince kıydığınız maydanoz ve yemeklik doğradığınız soğanı ekleyip karıştırın. İskorpit balıklarının içini ve dışını bu karışıma bulayın. 
  3. Yağlı kağıda fırça ile zeytinyağı sürün. Halka doğradığınız soğan ve limon dilimlerini yağlı kağıdın ortasına soğanlar altta olacak şekilde dizin.
  4. Üzerine iskorpit balıklarını yerleştirin. Anason tohumlarını havanda dövüp balıkların üzerine serpin.
  5. Yağlı kağıdı balığın üzerine kapatıp üzerine hafif su serperek kenarlarını kıvırın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 15-20 dakika pişirin. 
  6. Yeşil salata için, marul ve lolorossoyu yıkayıp süzün. Bir salata kasesine iri parçalar halinde doğrayın.
  7. Taze soğanı ince doğrayın, salatalıkları dilimleyin ve kiraz domatesleri ilave edip karıştırın. Zeytinyağı, limon suyu ve tuz ekleyip karıştırın. Fırından aldığınız balıklarınızı yanında salata ile sıcak servis yapın.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Yöresel Tarifler Fırın Yemekleri Balık Yemekleri

Benzer Tarifler

Goan fish curry
Buharda çipura
Tahin soslu levrek
Fırında çinekop
Fiskegrateng
Air fryer'da palamut