Kağıtta Meyveli Lüfer
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Vücutları uzun, sırt yüzgeçleri iki tane, kuyrukları çatallı, ağızları iri, dişleri sivri ve güçlü bir balık türüdür lüfer. Bu balık türünü küçükten büyüğe doğru sıraladığımızda defneyaprağı, çinekop, sarıkanat, lüfer, kofana ve sırtıkara olarak adlandırılır. Izgarası çok lezzetli olur. Hazırsanız, faydaları saymakla bitmeyen nefis kağıtta meyveli lüfer tarifine başlayabiliriz.

Kağıtta Meyveli Lüfer Tarifi İçin

Malzemeler

Kağıtta Meyveli Lüfer

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Yağlı kağıdı fırın tepsisine balığı paketleyecek ölçüde yayın. Pazı yaprağını yağlı kağıda serin.
  2. Elma, kivi ve mandalinanın kabuklarını soyup yuvarlak dilimleyin. Limonu kabuklarını soymadan yuvarlak dilimleyin.
  3. Meyvelerin yarısını pazı yaprağının üzerine dizin. Her iki tarafınıda tuzladığınız balığı üzerine yerleştirin.
  4. Üzerine tekrar meyveleri dizip, nar taneleri ve karabiber serpiştirin. Zeytinyağını gezdirin.
  5. Yağlı kağıdı üzerine kapatıp paketleyin. Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında 30 dakika pişirip sıcak servis yapın.


Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Balık Yemekleri Fırın Yemekleri

Benzer Tarifler

Goan fish curry
Buharda çipura
Tahin soslu levrek
Fırında çinekop
Fiskegrateng
Air fryer'da palamut