Kağıtta Lüfer
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Genellikle ılık ve sıcak kıyılarda yaşayan lüfer balığı, ülkemizde en çok Marmara Denizi'nde görülür. Bahar ve yaz aylarında tüketilmesiyle bilinen lüfer balığının boyu, yaklaşık 21-30 cm aralığındadır. Sinir ve sindirim sisteminin güçlenmesini sağlayan bu besin, vücudun enerji üretimini de arttırır. B vitamini içerdiği için büyümeye olumlu etkileri vardır. Hazırsanız kağıtta lüfer nasıl yapılır sorusu için tarife başlayalım.

Kağıtta Lüfer Tarifi İçin

Malzemeler

Kağıtta Lüfer

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Balıkları temizleyip bol suyla yıkayın. Süzgece alıp suyunu süzün. Balıkların üzerinde bıçakla derin olmayan uzunlamasına kesikler yapın.
  2. Soğanları soyup yarım halka şeklinde doğrayın. Maydanozu temizleyip kıyın. Domatesleri soyup küp küp doğrayın.
  3. Sivri biberleri temizleyip ince halkalar şeklinde doğrayın. Sebzeleri bir kaba alın. Üzerine tuz ve karabiber ekleyip harmanlayın. 
  4. Balıkları limon suyu ve zeytinyağıyla ovun. Balıkları dikdörtgen kesilmiş yağlı kağıtların içine yerleştirin.
  5. Üzerine domatesli karışımdan yayıp kağıtların kenarlarını sıkıca kapatın.
  6. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 35-40 dakika pişirin.  Sıcak olarak servis yapın.
  7. Kağıtta lüferi, deniz börülcesi ile birlikte servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Kağıtta Lüfer Püf Noktaları Nelerdir?

  1. Tarife başlamadan önce balıkları kağıt havlu ile kurulayarak fazla yağını alabilirsiniz.
  2. Balığın aromalı olması için; tuz, zeytinyağı ve karabiber karışımına bulayabilirsiniz.
  3. Dilerseniz, fırında pişirmek yerine ızgara da yapabilirsiniz.
  4. Pişirme esnasında koku oluşmasını istemiyorsanız, fırın tepsisine defne yaprağı veya maydanoz serpiştirebilirsiniz.
  5. Pişirdiğiniz balıkları kağıt havluda bekletin. Böylece yağını daha kolay süzebilirsiniz.

1 Porsiyon Kağıtta Lüfer Kaç Kalori?

  1. Kağıtta lüferin bir porsiyonu, yaklaşık 160 kaloridir. Protein, demir ve fosfor bakımından zengin olan bu tarifi diyet listenize ekleyebilirsiniz.

Evde kısa sürede hazırlayabileceğiniz balık yemekleri arıyorsanız, düşük kalorili levrek buğulama tarifini deneyebilirsiniz. Yemeklerinize lezzet katmak için balığın yanına yakışan soslara göz atmayı unutmayın.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Diğer Tarifler

Benzer Tarifler

Goan fish curry
Buharda çipura
Tahin soslu levrek
Fırında çinekop
Fiskegrateng
Air fryer'da palamut