Izgara Lüfer
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Tarifler: Cem Köroğlu/İşletmeci/Şef
Fotoğraflar: Özgür Bakır

Taze lüferin zeytinyağı, limon ve sarımsakla buluştuğu bu tarifle, sofranızda hafif ve lezzetli bir balık ziyafeti sunun.

Izgara Lüfer Tarifi İçin

Malzemeler

Izgara Lüfer

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Lüferleri temizleyin ve derin bir kapta zeytinyağı, limon suyu, ezilmiş sarımsak, tuz ve karabiber ile marine edin. En az 30 dakika bekletin. 
  2. Fırını 200 dereceye ısıtın. Fırın tepsisine yağlı kağıt serin. Marine edilmiş lüferleri tepsiye yerleştirin. 
  3. Tepsiyi fırına verin ve yaklaşık 25-30 dakika pişirin. 
  4. Fırından çıkan lüferleri servis tabağına alın. 
  5. Yanlarını domates dilimleri, mor soğan ve roka yaprakları ile süsleyerek servis edin.

Tarif Kategorileri

Davet Yemekleri Balık Yemekleri Ana Yemek Tarifleri Fırın Yemekleri

Benzer Tarifler

Jumbo güveç
Lipsoz balığı
Izgara palamut
Goan fish curry
Buharda çipura
Tahin soslu levrek