Izgara Bebek Kalamar
Hazırlanma Süresi : 40 dakika
Pişirme Süresi : 5 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Ülkemizde Ege, Akdeniz ve Marmara'da bulunan kalamar, kalorisi en düşük olan deniz ürünlerinden biridir. Protein, kalsiyum, magnezyum ve fosfor bakımından zengindir. Ülkemizde en çok Avrupa kalamarı ve Adi kalamar görülmektedir. İsteğe göre kızartma veya ızgara usulüyle pişirilir. Şef Melda Farimaz'dan Lezzet okurları için damaklarda iz bırakacak bir tarif.

Farklı versiyonları olan kalamar dolması ve tavuk kalamar tarifine de göz atın.

Izgara Bebek Kalamar Tarifi İçin

Malzemeler

Marine etmek için

Mısır püresi için

Fesleğen yağı için

Olive tapenade için

Izgara Bebek Kalamar

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Derin bir kapta kalamarı zeytinyağı, şeker ve tuz ile iyice ovduktan sonra marine olması için 3 gün süreyle buzdolabında bekletin. 
  2. Mısır püresi için gerekli tüm malzemeyi önce blender’dan, daha sonra da süzgeçten geçirerek bir tabağa alın. 
  3. Fesleğen yağı için gerekli tüm malzemeyi blender’dan geçirin. Daha sonra bir tülbent yardımıyla bir kaseye süzün ve renginin atmaması için buzlu su dolu bir kapta bekletin. 
  4. Sebzeleri tavla zarı büyüklüğünde küçük küpler halinde kesin ve derin bir kaseye alarak olive tapenade sos için gerekli tüm malzemeyi de ilave ettikten sonra karıştırın. 
  5. Servis tabağının ortasına mısır püresini yayın ve bebek kalamarları tabağa alın.
  6. Bir kaşık yardımıyla olive tapenadeyi kalamarların üstüne paylaştırın ve fesleğen yağını mısır püresinin etrafına kalın bir şerit şeklinde yayarak servis edin. 

ŞEFİN NOTU

  1. Kalamarı sadece tava veya ızgara yaparsanız kurur ve içindeki aroma kaybolur. Taze kekik veya pul biberi tereyağında çok az çevirdikten sonra kalamarın altına yayarsanız daha lezzetli ve yumuşak olacaktır.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Balık Yemekleri Davet Yemekleri Farklı Sebze Yemekleri Özel Günler

Benzer Tarifler

Goan fish curry
Buharda çipura
Tahin soslu levrek
Fırında çinekop
Fiskegrateng
Air fryer'da palamut