SİTEDE GÖR
Anasayfa
Tarifler
Balık Yemekleri
Ispanaklı Ve Mantarlı Çipura
Ispanaklı Ve Mantarlı Çipura
Güncelleme tarihi:
11 Ocak 2021
Hazırlanma Süresi :
20 dakika
Pişirme Süresi :
20 dakika
Kaç Kişilik:
2 Kişilik
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Ispanaklı Ve Mantarlı Çipura Tarifi İçin
Malzemeler
4 yemek kaşığı zeytinyağı
3 diş sarımsak
1 çipura
250 gr kültür mantarı
50 gr ıspanak
1 limon
10 kiraz domates
10 arpacık soğan
2 defne yaprağı
1 çay bardağı sıcak su
Dereotu
Ispanaklı Ve Mantarlı Çipura
Nasıl Yapılır
Fotoğrafları Gizle
Fotoğrafları Göster
Tavayı ısıtıp zeytinyağını ekleyin. Temizlenmiş balığı tavaya yerleştirip her iki yanını kızartın.
Aynı tavada kabukları soyulmuş arpacık soğanları ve sarımsakları soteleyin.
Mantarları dörde bölüp ekleyin ve sotelemeye devam edin.
Kiraz domatesleri, iri doğranmış ıspanakları, defne yapraklarını da ilave ederek tavayı ocaktan alın.
Balığı bir fırın kabına yerleştirin. Sotelediğiniz sebzelerle balığın üzerini kaplayın.
Bir bardak sıcak su ve limon dilimlerini ekleyin. Sıcak fırında 10 dakika daha pişirin. Sıcak servis yapın.
Tarif Kategorileri
Akşam Yemeği
Ispanaklı Tarifler
Balık Yemekleri
Mantarlı Tarifler
Benzer Tarifler
Goan fish curry
Buharda çipura
Tahin soslu levrek
Fırında çinekop
Fiskegrateng
Air fryer'da palamut