Hamurda Çipura
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Hamurda Çipura Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Üzeri için

Hamurda Çipura

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Un, kaya tuzu, yumurtalar, tarhun ve zeytinyağını geniş bir kaseye alarak yoğurun. Hamur kıvam almaya başlayınca üzerini streç film ile kapatıp buzdolabında 20 dakika dinlendirin. Dinlenen hamuru tezgaha alıp bir cm inceliğinde açın. Defne yapraklarını balığın iç kısımlarına yerleştirin. Çipuraların tamamını unlu karışımla kaplayıp yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 200 derece fırında 30 dakika pişirin. Pişen balıkları hamurdan çıkarmak için başından kuyruğuna doğru yatay şekilde kesin. Sıcak servis yapın.

Dilerseniz, düşük kalorili ve yağsız çipura ızgara tarifini de deneyebilirsiniz.


Tarif Kategorileri

Diğer Tarifler Akşam Yemeği Öğle Yemeği

Benzer Tarifler

Tavada lüfer
Arroz de marisco
Cazuela de mariscos
Jumbo güveç
Lipsoz balığı
Izgara palamut