SİTEDE GÖR
Anasayfa
Tarifler
Balık Yemekleri
Hamsili Çipura Balığı
Hamsili Çipura Balığı
Güncelleme tarihi:
19 Ekim 2020
Hazırlanma Süresi :
30 dakika
Pişirme Süresi :
50 dakika
Kaç Kişilik:
4 Kişilik
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Hamsili Çipura Balığı Tarifi İçin
Malzemeler
2 yaprak polorosso
2 arpacık soğanı
2 kg çipura balığı
1 yumurta
1 su bardağı beyaz şarap sirkesi
40 g rendelenmiş parmesan peyniri
40 g galeta unu
10 hamsi
50 g tereyağı
Tuz
Karabiber
Hamsili Çipura Balığı
Nasıl Yapılır
Fotoğrafları Gizle
Fotoğrafları Göster
İnce doğradığınız polorosso ve arpacık soğanlarını 20 g kadar tereyağında soteleyin.
Tuz ile tatlandırıp yarım çay bardağı kadar su ilave edin ve su tamamen buharlaşana kadar 5-6 dakika kaynatın.
Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Galeta ununu bir kaseye alın. Kalan tereyağını eritip galeta ununa ilave edin.
Yumurtayı bir kasede çırpın. Tuz ve rendelenmiş parmesan peynirini ilave edip karıştırın.
Soğuyan lolorossoyu yumurtalı harca ilave edip karıştırın. Çipura balığına bıçakla kesikler atın.
Kesiklerin içine ince kıydığınız hamsi balıklarını yerleştirin. Balıkları yumurtalı ve lolorossolu karışıma bulayıp yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
Üzerine çok az tuz serpip başka bir yağlı kağıt ile üzerini kapatın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 50 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.
Tarif Kategorileri
Akşam Yemeği
Hamsi Tarifleri
Balık Yemekleri
Fırın Yemekleri
Benzer Tarifler
Tavada lüfer
Arroz de marisco
Cazuela de mariscos
Jumbo güveç
Lipsoz balığı
Izgara palamut