SİTEDE GÖR
Anasayfa
Tarifler
Balık Yemekleri
Hamsi Salamura
Hamsi Salamura
Güncelleme tarihi:
25 Ağustos 2022
Hazırlanma Süresi :
15 dakika
Pişirme Süresi :
15 dakika
Kaç Kişilik:
4 Kişilik
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Hamsi Salamura Tarifi İçin
Malzemeler
500 gr hamsi
125 gr kaya tuzu
1.5 limon
1 su bardağı zeytinyağı
Çeyrek demet maydanoz
Hamsi Salamura
Nasıl Yapılır
Fotoğrafları Gizle
Fotoğrafları Göster
Hamsileri temizleyip yıkayın. Kılçıklarını çıkarıp süzgece alarak sularının süzülmesi için yarım saat bekletin.
Geniş bir kaba bir sıra hamsi, üzerine bir sıra kaya tuzu şeklinde dizin. Üzerine limon suyu ilave edip kapağını kapatın ve 1 gece bekletin.
Hamsileri zeytinyağı ve ince kıyılmış maydanoza bulayıp kızarmış ekmek üzerine alın ve servis yapın.
En lezzetli balık sosları
na buradan göz atabilirsiniz.
Tarif Kategorileri
Akşam Yemeği
Balık Yemekleri
Et Tarifleri
Hamsi Tarifleri
Benzer Tarifler
Goan fish curry
Buharda çipura
Tahin soslu levrek
Fırında çinekop
Fiskegrateng
Air fryer'da palamut