Hamsi Kuşu
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Kış aylarının gelmesi ve balık sezonunun açılmasıyla herkesin severek yediği, hamsi kuşu tarifi sizlerele. Yemesi oldukça keyifli olan hamsi kuşunun yapım aşamaları aşağıda. 

Alternatif lezzetler için hamsili pilav, şipşak hamsi ve kağıtta hamsi tariflerine göz atabilirsiniz.

Hamsi Kuşu Tarifi İçin

Malzemeler

Hamsi Kuşu

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Hamsileri temizleyip fileto haline getirin. Biberin çekirdeklerini temizleyip çok ince zar şeklinde kesin. Yumurtaları ayrı bir kasede iyice çırpın.
  2. İç malzeme için, taze soğanı ve maydanozu temizleyip kıyın. Soğanı soyup kıyın. Kıyılmış soğanlar, 2 tatlı kaşığı mısır unu, maydanoz, tuz ve baharatı bir kasede harmanlayın.
  3. Fileto haline getirdiğiniz hamsilerden iki tanesini tezgahın üzerine alın. Hazırladığınız iç malzemeyi üzerine yayıp üzerini tamamen kapatacak şekilde iki hamsiyi yapıştırın.
  4. Avucunuzun içinde sıkarak köfte şeklini verin. Malzeme bitene kadar aynı aynı işlemi tekrarlayın.
  5. Hazırladığınız hamsi yumrularını önce çırpılmış yumurtaya sonra mısır ununa bulayın. Kızgın yağda ya da fırının ızgara bölümünde kızartın. Sıcak servis yapın.
  6. Afiyet olsun. 


Püf Nokta

  1. Daha sade bir hamsi kuşu yemek isterseniz, iki hamsiyi birleştirdikten sonra mısır ununa bulayarak direk kızartabilirsiniz. 


Balık pişirmenin püf noktaları hakkında detaylı bilgi almak için, sayfamıza göz atın.

Tarif Kategorileri

Balık Yemekleri Fırın Yemekleri Akşam Yemeği Hamsi Tarifleri MasterChef Tarifleri Kızartma Tarifleri

Benzer Tarifler

Tavada lüfer
Arroz de marisco
Cazuela de mariscos
Jumbo güveç
Lipsoz balığı
Izgara palamut