SİTEDE GÖR
Anasayfa
Tarifler
Balık Yemekleri
Hamsi Kızartma
Hamsi Kızartma
Güncelleme tarihi:
25 Ağustos 2022
Hazırlanma Süresi :
30 dakika
Pişirme Süresi :
25 dakika
Kaç Kişilik:
4 Kişilik
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Hamsi Kızartma Tarifi İçin
Malzemeler
Malzemeler
400 gr hamsi
Çeyrek demet maydanoz
2 soğan
Tuz
Karabiber
Mevsim yeşillikleri
Kızartmak için
1 yumurta
1.5 su bardağı mısır unu
Ayçiçeği yağı
Hamsi Kızartma
Nasıl Yapılır
Fotoğrafları Gizle
Fotoğrafları Göster
Hamsileri iyice temizleyip yıkayın ve süzgece alıp suyunu süzdürün. Maydanoz ve soğanları ince kıyıp tuz ve karabiberle ovun.
İki hamsi arasına maydanozlu harçtan yerleştirip önce yumurtaya sonra mısır ununa bulayın.
Ayçiçeği yağını tavada iyice ısıtın ve hamsileri kızartın. Mevsim yeşillikleriyle servis yapın.
Tarif Kategorileri
Akşam Yemeği
Kızartma Tarifleri
Et Tarifleri
Balık Yemekleri
Hamsi Tarifleri
Benzer Tarifler
Goan fish curry
Buharda çipura
Tahin soslu levrek
Fırında çinekop
Fiskegrateng
Air fryer'da palamut