Fıstık Soslu Levrek
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Fıstık Soslu Levrek Tarifi İçin

Malzemeler

Fıstık Soslu Levrek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Bal kabağının kabuklarını soyup küp doğrayın ve bir tencereye alın. Üzerine kabakların seviyesine kadar su ve bir tutam tuz ekleyip haşlayın.
  2. Haşlanan bal kabağına sarımsakları ekleyip püre kıvamına gelinceye kadar blenderdan geçirin.
  3. Kuşkonmazları haşlayın. Turpların kabuklarını soyup haşlayın ve ince dilimleyin. Balıkların üzerine deniz tuzu ve karabiber serpin.
  4. Zeytinyağını yapışmaz yüzeyli bir tavada ısıtın. Balıkları tavaya alıp arkalı önlü pişirin. Aynı tavada dolmalık fıstıkları kavurun.
  5. Ocaktan alın. Bal kabağı püresi, kuşkonmaz ve turbu servis tabağına alın. Balığı sebzelerin üzerine yerleştirin. Kavurduğunuz dolmalık fıstık ile süsleyerek servis yapın.

Tarif Kategorileri

Sos Tarifleri Balık Yemekleri Levrek Tarifleri Öğle Yemeği

Benzer Tarifler

Goan fish curry
Buharda çipura
Tahin soslu levrek
Fırında çinekop
Fiskegrateng
Air fryer'da palamut